loading...

مختصر دانلود

 دانلود دیوان حافظ X دانلود کتاب دیوان حافظ X دانلود پی دی اف دیوان حافظ X دانلود دیوان حافظ X دانلود pdf دیوان حافظ دیوان حافظ مجموعه اشعار حافظ را در بر می‌گیرد. اکنون، بیش از دویست سال ا

دانلود دیوان خواجه حافظ شیرازی بصورت pdf

احمد بازدید : 2177 دوشنبه 26 اسفند 1392 : 16:10 نظرات (1)

 دانلود دیوان حافظ X دانلود کتاب دیوان حافظ X دانلود پی دی اف دیوان حافظ X دانلود دیوان حافظ X دانلود pdf دیوان حافظ

دیوان حافظ مجموعه اشعار حافظ را در بر می‌گیرد. اکنون، بیش از دویست سال از اوّلین چاپ رسمی این دیوان گذشته‌است، که در فاصله ۱۲۰۰ تا ۱۲۰۶ ه. ق. در کلکته صورت گرفت.

دیوان حافظ

درباره حافظ:

شمس‌الدین محمد حافظ ملقب به خواجه حافظ شیرازی و مشهور به لسان الغیب از مشهورترین شعرای تاریخ ایران زمین در سال ۷۲۶ قمری در شیراز به دنیا آمد.

اطلاعات چندانی از خانواده و اجداد خواجه حافظ در دست نیست و ظاهراً پدرش بهاء الدین نام داشته و در دوره سلطنت اتابکان فارس از اصفهان به شیراز مهاجرت کرده است.

 

, pdf دیوان حافظ, pdf کتاب دیوان اشعار حافظ, آثار حافظ, آثار حافظ شیرازی, اشعار حافظ, انتشارات فرهنگ ایران زمین, ایرج افشار, حافظ, دانلود اشعار حافظ, دانلود اشعار حافظ برای کامپیوتر, دانلود برخیز ای موسی, دانلود حافظ, دانلود حافظ pdf, دانلود دیوان اشعار حافظ, دانلود دیوان اشعار حافظ شیریزی+pdf, دانلود دیوان حافظ, دانلود دیوان حافظ pdf, دانلود رایگان دیوان اشعار حافظ, دانلود رایگان دیوان حافظ pdf, دانلود رایگان دیوان حافظ شیرازی, دانلود رایگان کتاب جنایات و مکافات, دانلود رایگان کتاهای شعر حافظ شیرایز, دانلود شعر حافظ pdf, دانلود کتابهای شعر حافظ, دریافت رایگان دیوان اشعار حافظ شیرازی Pdf, دیوان حافظ, دیوان حافظ pdf, دیوان حافظ شیرازی pdf, شعر حافظ, شعر حافظ pdf, کتاب شعر حافظ, کتاب فیدل کاسترو, کتابهای شعر حافظ.

شمس الدین از دوران طفولیت به مکتب و مدرسه روی آورد و علوم و معلومات معمول زمان خویش را در محضر علما و فضلای زادگاهش آموخت و از این بزرگان بویژه قوام الدین عبدا… بهره‌ها گرفت.

او هنوز دهه بیست زندگی خود را سپری ننموده بود که به یکی از مشاهیر علم و ادب دیار خود تبدل شد. وی در این دوره علاوه بر اندوخته عمیق علمی و ادبی خود قرآن را نیز کامل از حفظ داشت و از این روی تخلص حافظ بر خود نهاد.

دوران جوانی حافظ مصادف بود با افول سلسله محلی اتابکان فارس و این ایالات مهم به تصرف خاندان اینجو در آمده بود. حافظ که در همان دوره به شهرت والایی دست یافته بود مورد توجه و امرای اینجو قرار گرفت و پس از راه یافتن به دربار آنان به مقامی بزرگ نزد شاه شیخ جمال الدین ابواسحاق حاکم فارس دست یافت.

دوره حکومت شاه ابواسحاق اینجو توأم با عدالت و انصاف بود و این امیر دانشمند و ادب دوست در دوره حکمرانی خود که از سال ۷۴۲ تا ۷۵۴ قمری به طول انجامید در عمرانی و آبادانی فارس و آسایش و امنیت مردم این ایالت بویژه شیراز کوشید.

حافظ از لطف امیرابواسحاق بهره مند بود و در اشعار خود با ستودن وی در القابی همچون جمال چهره اسلام و سپهر علم وحیاء حق شناسی خود را نسبت به این امیر نیکوکار بیان داشت.

اواخر زندگی شاعر بلند آوازه ایران همزمان بود با حمله امیر تیمور و این پادشاه بیرحم و خونریز پس از جنایات و خونریزی‌های فراوانی که در اصفهان انجام داد و از هفتاد هزار سر بریده مردم آن دیار چند مناره ساخت روبه سوی شیراز نهاد.

مرگ حافظ احتمالاً در سال ۹۷۱ قمری روی داده است و حافظ در گلگشت مصلی که منطقه‌ای زیبا و با صفا بود و حافظ علاقه زیادی به آن داشت به خاک سپرده شد و از آن پس آن محل به حافظیه مشهور گشت.

نقل شده است که در هنگام تشییع جنازه خواجه شیراز گروهی از متعصبان که اشعار شاعر و اشارات او به می و مطرب و ساقی را گواهی بر شرک و کفروی می‌دانستند مانع دفن حکیم به آیین مسلمانان شدند.

در مشاجره‌ای که بین دوستداران شاعر و مخالفان او در گرفت سرانجام قرار بر آن شد تا تفألی به دیوان خواجه زده و داوری را به اشعار او واگذارند. پس از باز کردن دیوان اشعار این بیت شاهد آمد:

قدیم دریغ مدار از جنازه حافظ
که گرچه غرق گناه است می‌رود به بهشت

حافظ بیشتر عمر خود را در شیراز گذراند و بر خلاف سعدی به جز یک سفر کوتاه به یزد و یک مسافرت نیمه تمام به بندر هرمز همواره در شیراز بود.

وی در دوران زندگی خود به شهرت عظیمی در سرتاسر ایران دست یافت و اشعار او به مناطقی دور دست همچون هند نیز راه یافت.

نقل شده است که وی مورد احترام فراوان سلاطین آل جلایر و پادشاهان بهمنی دکن هندوستان قرار داشت و پادشاهان زیادی او را به پایتخت‌های خود دعوت کردند. حافظ تنها دعوت محمود شاه بهمنی را پذیرفت و عازم آن سرزمین شد ولی چون به بندر هرمز رسید و سوار کشتی شد طوفانی در گرفت و خواجه که در خشکی، آشوب و طوفان حوادث گوناگونی را دیده بود نخواست خود را گرفتار آشوب دریا نیز بسازد.

شهرت اصلی حافظ و رمز پویایی جاودانه آوازه او به سبب غزلسرایی و سرایش غزل‌های بسیار زیباست.

 

دانلود کتاب

باحجم 3.5 مگ

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط کاظمى در تاریخ 1392/12/27 و 14:31 دقیقه ارسال شده است

سلام من خيلىازآهنگ هاىعلىفانىخوشم مىآيد


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری